Fläskkotlett
Ikväll bjöd gubben på middag. Receptet hittade han
på "recepten.se". Jättegott o enkelt.
2 fläskkotletter eller karrékotletter med eller utan ben
1 purjolök
200g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
margarin
Strimla purjolöken o skär champinjonerna i skivor.
Fräs i margarin ett par minuter, lägg upp på tallrik.
Stek kotletterna några minuter på varje sida.
Salta o peppra under tiden.
Häll på creme fraiche o kalvfond o rör om.
Tillsätt lök- o champinjonröran o låt allt puttra
några minuter. Smaka av.
Servera med kokt ris o gärna kokt broccoli.
Vi hade inte så mycket färska chamipinjoner så vi skarvade
med konserverade, la också till vitlök, gräslök
och persilja i röran. Serverade med broccoli, smörslungad
mangold och sån där färdig vacad potatisgratin som är så god!
på "recepten.se". Jättegott o enkelt.
2 fläskkotletter eller karrékotletter med eller utan ben
1 purjolök
200g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
margarin
Strimla purjolöken o skär champinjonerna i skivor.
Fräs i margarin ett par minuter, lägg upp på tallrik.
Stek kotletterna några minuter på varje sida.
Salta o peppra under tiden.
Häll på creme fraiche o kalvfond o rör om.
Tillsätt lök- o champinjonröran o låt allt puttra
några minuter. Smaka av.
Servera med kokt ris o gärna kokt broccoli.
Vi hade inte så mycket färska chamipinjoner så vi skarvade
med konserverade, la också till vitlök, gräslök
och persilja i röran. Serverade med broccoli, smörslungad
mangold och sån där färdig vacad potatisgratin som är så god!
Kommentarer
Trackback