Fläskkotlett

Ikväll bjöd gubben på middag. Receptet hittade han
på "recepten.se".  Jättegott o enkelt.

2 fläskkotletter eller karrékotletter med eller utan ben
1 purjolök
200g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
margarin

Strimla purjolöken o skär champinjonerna i skivor.
Fräs i margarin ett par minuter, lägg upp på tallrik.
Stek kotletterna några minuter på varje sida.
Salta o peppra under tiden.
Häll på creme fraiche o kalvfond o rör om.
Tillsätt lök- o champinjonröran o låt allt puttra
några minuter. Smaka av.

Servera med kokt ris o gärna kokt broccoli.

Vi hade inte så mycket färska chamipinjoner så vi skarvade
med konserverade, la också till vitlök, gräslök
och persilja i röran. Serverade med broccoli, smörslungad
mangold och sån där färdig vacad potatisgratin som är så god!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0