Citronkyckling
4 port 200 graders ugnstemp.
1 st kyckling, ca 1 kg (färsk)
1 tsk dragon
salt o peppar
1 citron i bitar
50g smör, smält
2 msk fransk senap
saft från 1 citron
1 tsk dragon
4 gula lökar
2 msk (balsam)vinäger
1 dl hönsbuljong
Krydda kycklingen inuti med salt, peppar o dragon.
Fyll med citronbitar och bind upp pippin.
Blanda citronsaften med smält smör, senap o dragon
Lägg kycklingen, med lökhalvor runt, i en ugnsfast form/fat
o pensla pippin med ca hälften av citronblandningen.
Sätt in fatet i nedre delen av ugnen.
Efter 30 min: Häll på buljongen o pensla med den.
Skeda vnäger över löken
In i ugnen 15 min till.
Pensla med resten av citronblandningen o stek
ytterligare 15 min.
Servera med valfritt ris, en fräsh sallad o ev citronskivor.
Har du en tyngre fågel, lägg till några minuter på
varje tidsangivelse.
Tips: Färga riset med gurkmeja.
Receptet ser krångligt ut men är egentligen riktigt lätt,
kräver bara en del passning o titt på klockan.
Har serverat kycklingen till barn som ätit
med (mycket) god aptit!!
1 st kyckling, ca 1 kg (färsk)
1 tsk dragon
salt o peppar
1 citron i bitar
50g smör, smält
2 msk fransk senap
saft från 1 citron
1 tsk dragon
4 gula lökar
2 msk (balsam)vinäger
1 dl hönsbuljong
Krydda kycklingen inuti med salt, peppar o dragon.
Fyll med citronbitar och bind upp pippin.
Blanda citronsaften med smält smör, senap o dragon
Lägg kycklingen, med lökhalvor runt, i en ugnsfast form/fat
o pensla pippin med ca hälften av citronblandningen.
Sätt in fatet i nedre delen av ugnen.
Efter 30 min: Häll på buljongen o pensla med den.
Skeda vnäger över löken
In i ugnen 15 min till.
Pensla med resten av citronblandningen o stek
ytterligare 15 min.
Servera med valfritt ris, en fräsh sallad o ev citronskivor.
Har du en tyngre fågel, lägg till några minuter på
varje tidsangivelse.
Tips: Färga riset med gurkmeja.
Receptet ser krångligt ut men är egentligen riktigt lätt,
kräver bara en del passning o titt på klockan.
Har serverat kycklingen till barn som ätit
med (mycket) god aptit!!
Kommentarer
Postat av: tomtan
Trackback