halvaxel
Pasta med vitlök
PASTA MED VITLÖK
4 port

Pasta (gnocchi el penne el valfri)                         200g
Fläskskav (funkar m bacon också)                     200g
Vitlök (funkar m krossad på burk)                          80g
Creme Bonjour vitlök                                            160g
Mjölk         Ev creme fraiche                                 0,7l
Vispgrädde                                                            0,1l
(Vetemjöl                                                             20g)
Vit- eller svartpeppar efter smak

Koka pastan (enl anvisning på paketet)
Bryn fläskskaven. Krydda, var försiktig med saltet om du använder bacon.
Fräs vitlöken, om du anvvänder färsk. annars blanda i såsen.
Smält osten späd med mjölk (creme fraiche) o grädde.
(Red av med vetemjölet)
Blanda i skaven/baconet  smaka av med ev mera vitlök, salt o peppar.
Blanda ihop alltihop o servera

Storköksrecept från början, därav de mystiska måtten.
Gör såsen ganska tunn för pastan suger åt sej mycket.
Jag brukar inte reda av med mjöl o det blir bra ändå.
Prova dej fram - gott blir det i vilket fall som helst!
Tomtan

Känner igen receptet..... Eller är det bara snarlikt?!?!

Maria

Näädå! Det är det gamla.

Jag hade bara glömt bort det. Alldeles!

När jag blev påmind så provade jag göra

det alldeles själv o det blev

ju ett mumsigt resultat.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress