4 port
Pasta (gnocchi el penne el valfri) 200g
Fläskskav (funkar m bacon också) 200g
Vitlök (funkar m krossad på burk) 80g
Creme Bonjour vitlök 160g
Mjölk Ev creme fraiche 0,7l
Vispgrädde 0,1l
(Vetemjöl 20g)
Vit- eller svartpeppar efter smak
Koka pastan (enl anvisning på paketet)
Bryn fläskskaven. Krydda, var försiktig med saltet om du använder bacon.
Fräs vitlöken, om du anvvänder färsk. annars blanda i såsen.
Smält osten späd med mjölk (creme fraiche) o grädde.
(Red av med vetemjölet)
Blanda i skaven/baconet smaka av med ev mera vitlök, salt o peppar.
Blanda ihop alltihop o servera
Storköksrecept från början, därav de mystiska måtten.
Gör såsen ganska tunn för pastan suger åt sej mycket.
Jag brukar inte reda av med mjöl o det blir bra ändå.
Prova dej fram - gott blir det i vilket fall som helst!
Tomtan
Känner igen receptet..... Eller är det bara snarlikt?!?!
Maria
Näädå! Det är det gamla.
Jag hade bara glömt bort det. Alldeles!
När jag blev påmind så provade jag göra
det alldeles själv o det blev
ju ett mumsigt resultat.

2